Uitstootvrij verkeer in 2025

taxi-1-92

De steden moeten schoner, daarom wil de Nederlandse overheid zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in de steden tegen het einde van 2025. Dit doel is gericht op het doelgroepenvervoer, zoals rolstoelvervoer door taxibedrijven in Nederland.

In 2016 introduceerde Freedom Auto Aanpassingen een unieke bodemverlaging voor drie nieuwe modellen. Bestaande uit: Citroën Jumpy SpaceTourer, Peugeot Expert Traveller en Toyota ProAce.

Volledig elektrisch

De nieuwste ontwikkeling van Freedom Auto Aanpassingen voor deze drie modellen is nu ook verkrijgbaar met een elektrische aandrijving. Van 26 september 2018 tot en met 29 september 2018 zal de eerste elektrische rolstoelbus, ontwikkeld door Freedom Auto Aanpassingen, worden getoond op de Rehacare International beurs in Düsseldorf (DE).

Het batterijpakket van de volledige, elektrische rolstoelbus heeft een standaardcapaciteit van 30 kWh, hierdoor heeft de bus een bereik tot 150km. Met het optionele accupakket van 60 kWh is het mogelijk om tot 300km af te leggen. De oplaadtijd van de 30kWh-batterij is 3 uur en de oplaadtijd van de 60kWh-batterij is 6 uur.

De bussen zijn ook verkrijgbaar met een dieselverbrandingsmotor. Deze zijn beschikbaar voor alle 3 type bussen met vermogens variërend van 95 tot 180 pk, uitgevoerd met automaat of handgeschakelde versnellingsbak.

Unieke bodemverlaging

De bodemverlaging, speciaal ontworpen voor deze drie bussen, biedt de rolstoelgebruiker unieke voordelen. Als eerste biedt het de rolstoelgebruiker een perfect zicht naar buiten, dit is onze Panoramagarantie®. Ook zorgt de bodemverlaging ervoor dat er een binnenhoogte ontstaat van 152cm, hierdoor kunnen vrijwel alle handbewogen- en elektrische rolstoelen vervoerd worden.  Ten derde beschikt de bus over een eerste en tweede zitrij waardoor er plek is voor 6 personen plus een rolstoelpassagier. Tenslotte is de bodemverlaging uitgevoerd van duurzaam roestvrijstaal (RVS) en bekleed met isolerend tapijt of anti slip materiaal.

Slim inkopen

Door meerdere bussen tegelijkertijd in te kopen, kunnen we u een aantrekkelijke korting op uw nieuwe bus bieden. U beslist of de bus moet worden omgebouwd naar elektrische aandrijving of dat er een bodemverlaging moet worden toegepast, beide aanpassingen zijn samen uiteraard ook mogelijk.