Ombouwmogelijkheden

  • Bodemverlaging

Peugeot Traveller / Citroen SpaceTourer / Toyota ProAce - Rolstoeltaxi

Freedom Auto Aanpassingen introduceerde de bodemverlaging voor deze drie automodellen in 2016.
De nieuwste ontwikkeling is dat de Jumpy SpaceTourer, Expert Traveller en ProAce ook met volledig elektrische aandrijving verkrijgbaar zijn.

Het batterijpakket heeft een standaardcapaciteit van 30 kWh, wat goed is voor een bereik van 150 kilometer. Met het optionele accupakket van 60 kWh kan met een volgeladen taxibus tot 300 kilometer worden gereden. De oplaadtijden van deze batterijen zijn respectievelijk 3 en 6 uur.

 

Onlangs spraken diverse gemeenten, vervoerders en voertuigleveranciers met elkaar af om te gaan werken aan uitstootvrij doelgroepenvervoer in 2025. Onderdeel van de afspraken is dat het aanbod in elektrische voertuigen voor dit vervoer wordt uitgebreid. Daar speelt Freedom Auto Aanpassingen met zijn elektrische lagevloer rolstoelbus op in. Tijdens Taxi Expo zal Freedom Auto Aanpassingen de Peugeot Expert Traveller-versie van de elektrische taxibus laten zien.
 

Zes inzittenden plus rolstoelpassagier

 

De bodemverlaging is speciaal ontworpen voor deze drie bussen en deze biedt diverse voordelen. Zo heeft de rolstoelgebruiker een perfect zicht naar buiten; Freedom Auto Aanpassingen noemtdat de Panoramagarantie®.Ook zorgt de bodemverlaging ervoor dat er een binnenhoogte ontstaat van 152 centimeter. Hierdoor kunnen vrijwel alle handbewogen en elektrische rolstoelen er in vervoerd worden. Daarnaast beschikt de bus over een eerste en tweede zitrij, waardoor er plek is voor zes inzittenden plus een rolstoelpassagier. Tenslotte is de bodemverlaging uitgevoerd in duurzaam roestvrijstaal (RVS) en bekleed met isolerend tapijt of antislip-materiaal.
 

Specificaties bodemverlaging

De Peugeot Traveller / Citroen SpaceTourer / Toyota ProAce kan worden voorzien van onze unieke roestvast stalen (RVS) "Freedom Taxi" bodemverlaging. Voor de rolstoelpassagier wordt er zo een unieke binnenhoogte van 150cm in een compacte bus gecreëerd. Hierdoor kunnen wij u onze Panaromagarantie aanbieden: de rolstoelpassagier heeft een optimaal zicht naar buiten.

  • Diepe bak en ruime binnenhoogte. De rolstoelgebruiker zit lager in de auto en hierdoor op dezelfde ooghoogte als de overige passagiers. Hierdoor kunnen wij u onze Panaromagarantie aanbieden: de rolstoelpassagier heeft een optimaal zicht naar buiten;
  • Uiteraard hoeft u met de bodemverlaging niet bang te zijn voor drempels, al onze aanpassingen voldoen aan de Europese Wetgeving!
  • In deze rolstoelbus kan de rolstoelpassagier doorrijden tot achter tweede zitrij en dus plaatsnemen achter de overige passagiers. De originele stoelen op de 2e zitrij kunnen dus worden behouden.
  • Het gewicht van de ombouw is lager dan bij een lift, tevens ligt het zwaartepunt van deze camionette lager. Dit resulteert in een betere wegligging van de camionette en het minder 'deinen' van de rolstoelgebruiker tijdens het rijden;
  • Minder steile lichtgewicht aluminium oprijplaat, waardoor het in- en uitrijden van de rolstoel eenvoudig en soepel verloopt;
  • Door het veelvuldig gebruik van RVS (bodemverlaging, tank en uitlaat) bent u gegarandeerd van jarenlang zorgeloos rijgenot!
  • Standaard wordt deze bodemverlaging geleverd met 3 jaar garantie.

Naast gebruikelijke passagiers kunt u zich vanaf nu met deze bus ook richten op rolstoelpassagiers.
En dit zonder bijkomstig maatwerk omdat elke rolstoel- en elektrische rolstoelgebruiker (ook met lange boven lengte) gemakkelijk in deze bus plaats neemt (Freedom Auto Aanpassingen is dé uitvinder/marktleider van de vlakke vloer rolstoelauto conversie).

Freedom Auto Aanpassingen biedt u Panoramagarantie voor deze Freedom Taxi bodemverlaging in de Peugeot Traveller / Citroen SpaceTourer / Toyota ProAce waarmee u zich als taxionderneming kunt onderscheiden! Deelt er geen rolstoelpassagier in de rit mee? Dan biedt deze nieuwe auto de mogelijkheid om vijf passagiers te vervoeren en een laadruimte achter in de bus te behouden door de inklapbare oprijplaat (zie afbeelding).

Meer informatie over deze aanpassing? Neem dan contact met ons op!

Klik hierWilt u meer informatie of een gratis en vrijblijvende proefrit aanvragen?


Terug naar het overzicht