Renault Kangoo met ‘Freedom Van’ bodemverlaging – Familie Bormans uit Wijnandsrade

In mei 2014 bezocht ik de Supportbeurs in Utrecht i.v.m. mijn zoektocht naar een vervangende auto voor mijn aangepaste bestelbus t.b.v. het vervoer van mijn gehandicapte dochter in haar rolstoel.

Ik heb hier een 5-tal bedrijven bezocht die gespecialiseerd zijn in het aanpassen van een personenauto of bestelbus.
Mijn voorkeur ging op voorhand al uit naar een personenauto en technisch gezien waren hier 2 opties mogelijk: Een kunststof bodemverlaging of een bodemverlaging van RVS (Roest Vast Staal).

In de kunststof bodemverlaging kon ik geen voordelen herkennen t.o.v. de RVS-versie.
Echter andersom waren er 2 voordelen te noemen bij de RVS-uitvoering:
Een ruimere hoogte voor de rolstoeler + een geheel vlakke vloer ter plaatste van de rolstoelplek.
Vooral dit laatste vond ik heel belangrijk anders zou mijn dochter altijd iets naar achteren zitten en schuin omhoog kijken en dit is geen prettige ervaring voor een rolstoeler, ook niet voor mijn dochter.

Het argument dat een RVS met afgewerkte anti-slip bekleding (velours) snel smerig wordt t.o.v. een kunststof bodemverlaging kon ik gelijk ontkrachten gezien mijn ervaring met de bestelbus.
En persoonlijk vond ik de kunststof bodemverlaging ook ‘koud’ aanvoelen en werd het geluid in de auto hierdoor niet gedempt. Aan het eind van de dag had ik mijn keus gemaakt en koos voor de RVS-uitvoering.

‘Freedom Auto Aanpassingen de enige met de RVS-uitvoering’

Opvallend was dat de kunststof bodemverlaging door een 4-tal bedrijven werden vertegenwoordigd en Freedom Auto Aanpassingen de enige waren met de RVS-uitvoering die door hen zelf ontwikkelt was.

Zowel tijdens de ombouw, waarbij ik m.b.v. foto’s op de hoogte werd gehouden over de voortgang, als ook in periode erna was- en ben ik zeer te spreken over de service van Freedom Auto Aanpassingen en kan ik hen iedereen aanbevelen.

Robert Bormans