Peugeot Traveller rolstoelbus

Familie Oostendorp uit Angerlo

Peugeot Traveller rolstoelbus van familie Oostendorp uit Angerlo

Als jong gezin komen we nu eindelijk uit ons isolement.

Vanaf 2018 staat ons leven op zijn kop. Met de geboorte van onze tweeling Sep en Ava wordt er continu een beroep gedaan op onze flexibiliteit en oplossingsgericht denkvermogen. Maar dit valt niet altijd mee. Sep is helaas geboren met het zeldzame KAT6A-syndroom. Hierdoor is hij zowel verstandelijk als lichamelijk beperkt en kwamen hierdoor steeds meer problemen om hem te vervoeren. Dankzij Freedom Auto Aanpassingen kunnen we Sep en zijn tweelingzus nu eindelijk prettig vervoeren! We komen als jong gezin steeds meer uit onze bubbel en hiermee uit ons isolement.

Toen een halfjaar geleden de aangepaste autostoel niet meer toereikend bleek zijn we verder gaan kijken. Aangezien onze auto te klein was om hier als gezin in verder te groeien en het niet mogelijk was om Sep met zijn rolstoel in de oude auto te vervoeren moesten we wat anders. Sep heeft geen hoofd en rompbalans en over strekte zich elke keer weer met het in en uit de auto tillen. Ook stootten wij met regelmaat per ongeluk zijn hoofdje aan de deurpost van de auto met het in zijn stoeltje zetten. Tijdens het rijden kreeg Sep veel oncomfortabele prikkels en hadden wij vaak een overprikkeld en overstuur jochie achterin onze auto zitten. Meerdere medische problemen zorgden voor geschreeuw en gehuil achterin de auto, waardoor onzekere en gevaarlijke situaties in het verkeer.

Door de unieke XXL bodemverlaging van Freedom Auto Aanpassingen, kunnen we nu onze zoon in zijn eigen comfortabele rolstoel laten zitten en zo de bus in en uit rijden. Het voelt licht en met een veilig vastzet systeem zit Sep als een kleine prins in het midden naast zijn tweelingprinses Ava. Hij kan mooi naar voren kijken en als chauffeur en passagier kun je makkelijk bij hem komen om hem eventueel te troosten of te begeleiden tijdens de reis. De mooie afwerking en bekleding zorgen ervoor dat Sep nog minder externe negatieve prikkels ervaart en een rustige reis heeft. Hij valt zelfs tijdens het autorijden nu in slaap en hoeft niet wakker gemaakt te worden als we op de plaats van bestemming zijn gekomen.

De zorg wordt voor ons als ouders steeds zwaarder en zwaarder, daar kunnen we niet om heen. Maar wat is het een weldaad om het stukje vervoer en mobiliteit nu geregeld te hebben. En wat geeft het een rust dat we de komende 10-15 jaar hier voorlopig niet meer naar om hoeven te kijken. Hopelijk kunnen we nu als gezin tijd inhalen van de afgelopen jaren. En meer leuke en ‘’normale’’ dingen doen als een ‘’normaal’’ gezin. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar het meedenken van Paul Toonen en alle ander medewerkers van Freedom Auto Aanpassingen hebben zo met ons gezin meegedacht om dit te kunnen bewerkstelligen.

Met een crowdfundactie, gemeente en fondsenwerving hebben wij een demoautobus uit Duitsland kunnen invoeren. En is onze prachtige zo goed als nieuwe Peugeot Traveller omgetoverd met een ideale bodemverlaging.

Als gezin vonden wij het belangrijk om laagdrempelig met onze bus op pad te kunnen gaan. Elke parkeergarage in te kunnen en vond ik het als moeder een vereiste om me veilig in de bus te voelen wanneer ik aan het rijden ben. Met een extra stoel kan er zelfs een opa of oma mee. We hebben in een paar maanden tijd al zo veel gemak gehad en hebben al meerdere uitjes als gezin gemaakt.

We kunnen als gezin Freedom Auto Aanpassingen zeer zeker aanbevelen. Als gezin werden wij door de gemeente in eerste instantie er op aangestuurd om een tweedehands bus te kopen om hier dan een lift in te laten plaatsen. Maar er komt een moment dat je als kind of ouder moet bukken tijdens plaatsen in de auto. Dit is prima op korte termijn, maar uiteindelijke kun je weer opnieuw het traject van de WMO in. Wij raden aan om echt voet bij stuk te houden en echt naar de langere termijn te kijken. Je kind groeit als kool. De bodemverlaging zorgt voor extra cm’s die je overhoud in de hoogte. Het geeft ruimte en gemak. Kijk eindelijk heeft Sep weer een ‘’smize’’ op zijn gezicht tijdens het rijden!

Ook geïnteresseerd in een Freedom rolstoelauto of rolstoelbus? Neem vrijblijvend contact met ons op via de onderstaande contactgegevens!