Rolstoel en scootmobiel oprijplaten

Een veilige en stabiele oprijplaat van Freedom Auto Aanpassingen.

Voor het meenemen van een rolstoel of scootmobiel in uw auto is een goede oprijplaat onmisbaar. Het lijkt een simpele toevoeging aan uw auto, maar er komt meer bij kijken dan u in de eerste instantie wellicht vermoedt. Door onze jarenlange specialisatie in aangepast vervoer helpen wij u graag met deskundig advies en vakkundige installatie van uw oprijplaat. Allereerst is het zaak te bepalen waar u de oprijplaat voor wilt gebruiken. Voor een rolstoel? Of een scootmobiel? En wat voor voertuig dient ermee uitgerust te worden? Wat is de zithoogte in het voertuig en hoe breed moet de oprijplaat zijn? Graag bekijken we al deze aspecten met u.

Oprijplaten voor rolstoelen en scootmobielen

Wanneer u een rolstoel wilt vervoeren is een oprijplaat een must. Gaat het om een elektrische of een handbewogen rolstoel? Elektrische rolstoelen zijn doorgaans groter en zwaarder dan handbewogen modellen. Een langere oprijplaat is hier prettiger voor, zodat de helling makkelijker genomen kan worden. Een lichtere, handbewogen rolstoel is vaak met een goede duw omhoog te krijgen op een steiler model. In het geval u toch nog wat hulp wilt bij het omhoog krijgen van de rolstoel kunt u overwegen ook een elektrische lier te laten installeren. Hiermee kunt u stabiel, rustig en veilig de rolstoel in het voertuig halen. Deze keuze is zowel voor de rolstoelgebruiker als de bestuurder van het voertuig een veilige optie en een extra zekerheid.

Oprijplaat scootmobiel

Bij het gebruik van een scootmobiel is een lier meestal niet noodzakelijk, omdat de scootmobiel zelf omhoog kan rijden. Het is natuurlijk wel zaak dat de oprijplaat past bij de afmetingen van de scootmobiel. Let ook op de draagkracht van de aanpassing. Een scootmobiel met bestuurder weegt wat meer dan de scootmobiel alleen. Door de installatie van een oprijplaat voor uw scootmobiel kunt u deze op meer plekken gebruiken dan in uw directe woonomgeving. Dit extra stukje bewegingsvrijheid en mobiliteit is voor veel mensen de investering meer dan waard. Bij Freedom Auto Aanpassingen hechten wij veel waarde aan het behoud van deze mobiliteit. Daarom zoeken we naar de beste optie voor uw situatie.

De aanpassing zelf

Onze oprijplaten zijn er verschillende formaten, waarbij de kleinste 180 centimeter lang en 90 centimeter breed is, en 100 centimeter hoog wanneer het is ingeklapt. De grootste variant is 250 centimeter lang en 90 centimeter breed, deze is 135 centimeter hoog wanneer het is ingeklapt. De oprijplaten worden gemaakt van duurzaam, lichtgewicht aluminium en ze worden bekleed met speciaal anti-slipmateriaal. De plaat schuift soepel in elkaar en is vakkundig bevestigt door onze technische experts. Alle materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Hier vertrouwen wij dusdanig op dat we op alle roestvrijstalen onderdelen een garantie van maar liefst tien jaar geven!

De juiste oprijplaat kiezen

Het is niet altijd makkelijk om in te zien welk model u nodig heeft. Iedere situatie is weer anders. Er moet rekening gehouden met voertuig waar de aanpassing in geïnstalleerd moet worden, de rolstoel of scootmobiel die meegenomen dient te worden, en de persoonlijke voorkeuren van de klant. Om u te helpen dit inzichtelijk te maken komen onze adviseurs kosteloos bij u langs met een voertuig waar de bewuste oprijplaat in geplaatst is. De oprijplaat auto kunt u zelf ervaren en testen. Onze adviseurs voorzien u van alle tekst en uitleg die u nodig heeft en kijken, samen met u, naar wat de beste aanpassing voor uw situatie is. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Andere opties

Het kan natuurlijk zo zijn dat u, wellicht samen met onze adviseur, erachter komt dat oprijplaten toch geen geschikte aanpassing zijn voor uw situatie. Dan zijn er gelukkig nog andere opties waarmee we u van dienst kunnen zijn. Misschien kunt u één van de oprijplaten voor scootmobiel wél gebruiken als u ook een elektrische lier laat installeren. Wellicht is juist een takellift voor u een betere optie. Deze draagarm tilt u scootmobiel veilig en stabiel uw voertuig in. Voor sommige grotere scootmobielen is onze Freedom Lift&Go de beste aanpassing. Deze lift is simpel te bedienen en tilt uw scootmobiel op een plateau uw auto in. Voor rolstoelgebruikers hebben wij een ruime keuze uit vele vooraanstaande leveranciers van rolstoelliften.

De klant staat centraal

Bij Freedom Auto Aanpassingen vinden we dat het belang van de klant boven alles gaat. Het gaat per slot van rekening om het veilig vervoeren van uzelf of uw dierbaren. Zoekt u een oprijlaat voor uw rolstoel auto? Wij helpen u, door samen met u te kijken naar de beste aanpassing van uw voertuig. Kan de aanpassing niet in uw auto worden geïnstalleerd? Kijkt u dan eens naar de voertuigen die wij verkopen, hier vindt u vast een voertuig met uw gewenste aanpassing. U kunt hiervoor ook kijken op de occasion pagina, waar tweedehands en gebruikte modellen voor een scherpe prijs aangeboden worden. U kunt tegenwoordig ook vragen naar de mogelijkheden tot een lease. Zo ziet u maar: bij Freedom Auto Aanpassingen staan uw wensen centraal, ook bij het vinden van de juiste oprijplaat.