Opel Vivaro – Siem Geelen

Mijn naam is Siem Geelen en ik ben 16 jaar oud.

Ik ben spastisch en maak gebruik van een duw- en een elektrische rolstoel. Mijn hobby’s zijn muziek, rolstoelhockey en theatervoorstellingen bezoeken.

Omdat ik flink gegroeid, ben paste ik tot voor kort niet meer in de Opel Vivaro van mijn ouders. De hoogte was niet meer toereikend. Er moest dus naar een oplossing gezocht worden. In eerste instantie werd uitgekeken naar een hogere bus. Maar al snel bleek dat een verhoogde bus, in ons geval, een aantal nadelen met zich meebrengt. De belangrijkste wat mij betreft is dat we niet meer kunnen parkeren in de parkeergarages bij de theaters; een verhoogde bus is namelijk te hoog hiervoor. Een ander punt is dat een verhoogde bus minder stoer uitziet.

Gelukkig hebben mijn ouders gekozen voor Freedom Motors. Dit betekent een busaanpassing waarbij de vloer wordt verlaagd. In tegenstelling tot de eerdere Vivaro heeft de nieuwe Vivaro met bodemverlaging een oprijplaat waardoor ik zelf gemakkelijk de bus in kan rijden. Ik zit dan op de tweede rij en aan elke kant naast mij kan nog een persoon zitten. Onder het rijden kan ik uitstekend naar buiten kijken. Ik heb nu een ideale rolstoelbus.

Mooi, stoer, functioneel, we kunnen overal parkeren…en,..ik mag nog een stukje in hoogte groeien.