Mercedes-Benz Citan – Familie Wolters uit Sittard

Daar we in het bezit waren van een Volvo V70 en mijn echtgenote de transfers van de rolstoel naar de auto niet meer kon maken, waren we genoodzaakt uit te kijken naar een andere auto die voor rolstoelgebruik geschikt was.

Na een lange zoektocht bij verschillende firma’s door heel Nederland die auto’s ombouwen en tevens omgebouwde auto’s aanbieden voor rolstoelgebruik, stak Freedom  Auto Aanpassingen in Vortum-Mullem er met kop en schouders bovenuit.

Al na het eerste bezoek (waarbij we een proefrit in een demo auto maakten en een prettig contact hadden), waren we blij verrast met de aankleding en uitvoering van de omgebouwde auto met als hoofdzaak het uitzicht voor mijn echtgenote door de unieke bodemverlaging die door Freedom  Auto Aanpassingen wordt toegepast.

Omdat mijn echtgenote lang is en een Vicaire-kussen in de rolstoel nodig heeft, kon zij door de unieke bodemverlaging genieten van een mooi panoramisch uitzicht. Verder was het contact met de bestuurder ideaal omdat zij met haar rolstoel ter hoogte van de verwijderde achterbank kon zitten.

Na een tweede bezoek aan Freedom  Auto Aanpassingen zijn we zelf op zoek gegaan naar een passende jonge auto die voor ons omgebouwd kon worden. De bodemverlaging was op verschillende merken auto’s toe te passen. Onze keuze viel op een Mercedes-Benz Citan Tourer die wij in november 2015 bij Freedom Auto Aanpassingen hebben afgeleverd en na een aantal weken als omgebouwde auto weer hebben opgehaald. Toen de adviseur ons enkele foto’s opstuurde van de “gesloopte auto” op de brug in hun garage dachten wij, als daar nog maar iets goed van komt. Het resultaat mag er echter zijn, de ombouw is zeer compleet en ziet er prachtig uit.

Buiten de unieke vloerverlaging die standaard is hebben we gekozen voor een aantal opties zoals het standaard tapijt vervangen door Mercedes tapijt, een extra zitplaats met Mercedes stoelbekleding naast de rolstoelgebruikster, een 12 volt elektrische lier in de midden console, bumperkappen en middenbumper in kleur gespoten, herplaatsen van de achteruitrijd sensoren en een achteruitrijdcamera verwerkt in de binnenspiegel.

Tevens zijn er voor het vervoer van mijn golftrolley links en rechts wat extra ogen bevestigd, waarmee ik met een “spin” de trolley veilig kan zekeren voor vervoer.

Het is een lust om samen weer naar de kinderen te kunnen rijden die allemaal ver weg wonen. Tevens is het heerlijk om weer samen tripjes te kunnen maken en niet meer aan huis gebonden zijn of afhankelijk van de regio taxi en openbaar vervoer.

Alle lof aan Freedom Auto Aanpassingen in Vortum-Mullem.

Vriendelijke groet,

Marijke en Wim Wolters-Steegmans in Sittard.