Invalide bus

Een invalide bus op maat!

Een invalide bus kopen is een serieuze investering. Maar wanneer u een invalide bus wilt kopen is het noodzakelijk dat u daarvoor de juiste bus uitzoekt die past bij uw situatie. Er zijn nogal wat belangrijke aspecten om op te letten. Gelukkig kunnen wij u helpen bij de keuzes omtrent de verschillende voertuigen en hun aanpassingen. Onze technici en adviseurs zullen u graag begeleiden naar de ideale invalide bus, die is aangepast naar uw specifieke wensen. Maar waar moet u eigenlijk op letten en rekening mee houden? Graag lopen we de verschillende aanpassingen en opties met u door, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Invalide bus door Freedom Auto Aanpassingen

De basis van uw invalide bus is uiteraard de bus zelf. Er zijn allerlei voertuigen in verschillende formaten te vinden. Voor het vervoeren van meerdere rolstoelgebruikers zult u al snel kijken naar grotere bussen, maar nog wel binnen de grenzen van het B-rijbewijs. Het voordeel van deze grotere modellen is dat er doorgaans al veel ruimte is, zodat een aanpassing goed uit te voeren is. Het is echter nog steeds zaak rekening te houden met de verschillende rolstoelsoorten. Een elektrische rolstoel is doorgaans hoger en groter dan een handbewogen rolstoel. Deze vragen dus beide om hun eigen, unieke toepassing.

DE AANPASSING

De basis van al onze aanpassingen is een bodemverlaging. Dit houdt in dat de bodem van de bus wordt verlaagd, zodat alle rolstoelpassagiers een gangbare zithoogte hebben in het voertuig. Wij vinden deze zithoogte dusdanig belangrijk dat we er een speciale garantie op geven voor het goede zicht uit het voertuig, wij noemen dit panoramagarantie. Wij zorgen dat iedere rolstoelpassagier goed zicht uit het voertuig heeft en zo comfortabel naar buiten kan kijken en kan genieten van het uitzicht. Ook heeft de bodemverlaging een vlakke vloer waardoor de rolstoelgebruiker niet gekanteld naar achteren zit. Door deze bodemverlaging ligt het zwaartepunt van het voertuig ook lager. Passagiers merken op dat dit het rijden minder ‘hobbelig’ maakt en een soepele rit als gevolg heeft.

Bij deze aanpassing hoort natuurlijk ook een geschikte manier voor de rolstoelpassagiers om de invalide bus te betreden. Afhankelijk van het type rolstoelen en passagiers kunt u kiezen voor een oprijplaat of een lift. In het geval van de lift kunt u kiezen uit verscheidene merken, wij werken enkel met vooraanstaande producten. Deze liften hebben vaak een laadvermogen tot 400 kilogram. In de bus plaatsen we een aluminium systeemvloer, met speciale rails om rolstoelen te kunnen bevestigen. De passagiers zitten veilig vast met rolstoelgordels die voldoen aan de Europese ISO-10542 norm voor technische hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers.

Na deze aanpassing heeft uw invalide bus ruimte tot maximaal zes rolstoelpassagiers, dit is afhankelijk van de lengte van de bus. Ook kunt u gebruik maken van losse zitplaatsen voor andere passagiers, deze zijn makkelijk te monteren wanneer u het nodig heeft. Al onze aanpassingen worden gedaan door onze ervaren technici, die enkel werken met de beste materialen en erkende merken. U krijgt doorgaans twee jaar garantie op het voertuig, maar op de roestvrijstalen onderdelen van onze bodemverlaging tot wel tien jaar! We zijn zeker van onze zaak, deze onderdelen gaan niet roesten. Wij staan voor kwaliteit.

ADVIES EN AANSCHAF

Wanneer u wilt overgaan tot het aanschaffen van een dergelijke invalide bus gaat u niet over één nacht ijs. U wilt zeker weten dat u de juiste keuze maakt. En er staat een flinke investering tegenover. Onze adviseurs helpen u graag op de goede weg. Ze komen bij u thuis, of op een andere plek naar uw wens, en nemen uw beoogde invalide bus mee. U krijgt tekst en uitleg over de werking en alle systemen van het voertuig. Wanneer alles duidelijk is mag u natuurlijk ook een proefrit maken. Dit advies is volledig vrijblijvend en het bezoek van onze adviseur kost u niets. Na deze afspraak zal de adviseur ook een advies uitbrengen die geheel afhankelijk is van uw wensen en de benodigde aanpassing op basis van de rolstoelgebruiker(s). Dit is een service die we u graag leveren.

INVALIDE BUS KOPEN OF LEASEN?

Wanneer u met de adviseur tot de juiste aanpassingen en specificaties voor uw situatie bent gekomen kunt u een keuze maken uit ons ruime assortiment aan invalide bussen. Wellicht zoekt u liever een occasion? Dat is zeker ook mogelijk. U kunt nu kijken op onze occasion pagina om te zien welke gebruikte bussen er op dit moment te koop staan. Als u kijkt naar de mogelijkheden om te leasen bent u ook aan het goede adres. Vraag onze adviseurs naar de contractvoorwaarden. Misschien heeft u voor een langere termijn een invalide bus nodig, maar wilt u niet een grote investering doen? Dan kunt u bij Freedom Auto Aanpassingen uiteraard een voertuig leasen.

FREEDOM AUTO AANPASSINGEN BRENGT U VERDER

Al sinds 2004 is Freedom Auto Aanpassingen een toonaangevend bedrijf voor aangepast vervoer. Wij ontwikkelen zelf onze producten en voertuigen, met altijd de rolstoelgebruiker als belangrijkste factor. Wij leveren aangepaste auto’s, bussen en taxi’s aan particulieren, bedrijven en zorginstellingen. Ons doel is de rolstoelgebruiker niet te laten inboeten aan mobiliteit, maar deze juist centraal te stellen. Daarom kunnen wij terugkijken op succesvolle jaren met vele tevreden klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat we voor u de beste invalide bus kunnen verzorgen. Graag zien we u in onze showroom, stuurt u ons een e-mail of bereikt u ons telefonisch. Wij staan voor u klaar.