Invalide auto

Een invalide auto op maat!

Aangepast vervoer kent vele namen, zoals invalide auto, rolstoel auto of gehandicapten auto. De basis van dergelijke voertuigen is altijd hetzelfde: een auto waar een rolstoelpassagier in kan, of de rolstoelgebruiker zelf de auto bestuurt. Waar het ons om gaat is dat de rolstoelgebruiker centraal staat in het voertuig. Alle aanpassingen aan het voertuig en alle beslissingen daartoe staan in dienst van de rolstoelgebruiker. Samen komen we tot de beste keuze, en daarmee tot de beste invalide auto, die helemaal op u en uw voorkeuren is afgestemd. Het is daarom verstandig om uw voorkeuren goed in kaart te brengen. Hiervoor komen onze adviseurs graag vrijblijvend naar u toe voor een gratis proefrit, om u in alle rust onze voertuigen te laten ervaren en u te voorzien van het beste advies.

Invalide auto’s door Freedom Auto Aanpassingen

Er zijn veel aanpassingen mogelijk, maar u moet niet overhaast een invalide auto kopen. Het is zeer belangrijk dat de aanpassing aansluit op uw specifieke eisen en situatie. Zo vraagt het gebruik van een elektrische rolstoel om een andere aanpak dan een handbewogen rolstoel. Het formaat, de hoogte en de inrijmogelijkheden zijn zeer verschillend. Zet voor uzelf goed alle eisen op een rijtje, zodat onze adviseurs u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. U zult snel tot de conclusie komen dat de bodemverlaging een belangrijke aanpassing is. Maar waarom eigenlijk?

De bodemverlaging zorgt ervoor dat de rolstoelpassagier, of -bestuurder, op de juiste hoogte in het voertuig zit. Omdat wij de zithoogte erg belangrijk vinden, geven wij zelfs als enige op de markt een panoramagarantie. Dit houdt in dat u altijd goed naar buiten kunt kijken, wat ten goede komt aan het rijcomfort. Maar ook kunt u zo genieten van het uitzicht. En wanneer u als rolstoelgebruiker zelf het voertuig bestuurt is de juiste zithoogte natuurlijk essentieel voor het veilig en goed besturen van de wagen. Maar dat is niet het enige voordeel van de bodemverlaging. Deze zorgt ook voor een lager zwaartepunt, waardoor het voertuig een stabielere wegligging heeft. Passagiers ervaren dit als zeer comfortabel. Ook het gebruik van RVS onderdelen waardoor u tot 10 jaar garantie krijgt is een belangrijk aspect van onze unieke bodemverlaging. U kunt hiermee jaren zorgeloos op weg.

MEER AANPASSINGEN

Naast de bodemverlaging zijn er nog vele andere aanpassingen mogelijk aan uw invalide auto. Om het voertuig veilig en verantwoord te betreden zijn er doorgaans twee opties: de rolstoellift of de oprijplaat. Hierbij is het belangrijk te kijken naar het soort rolstoel en de mogelijkheden van de gebruiker. Een handig hulpmiddel bij de oprijplaat is een elektrische lier. Deze zorgt ervoor dat u soepel en veilig de oprijplaat op rijdt, zonder het risico op terugrollen. Eenmaal in het voertuig kunt u kiezen uit een docksysteem, waarmee de rolstoel zonder riemen veilig verankerd zit, of een rolstoelbevestigingssysteem met vier gordels. Deze bevestigingssystemen volgen altijd de Europese ISO-10542 norm voor technische hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers.

VAKKUNDIGE INSTALLATIE

Om verzekerd te zijn van het beste resultaat gebruiken wij altijd de beste materialen. Voor de bodemverlaging gebruiken wij kwalitatief hoogstaand roestvrijstaal. Wij zijn hier zo van overtuigd dat we drie jaar garantie geven op de ombouw, of tot 60.000 kilometer. Op de afzonderlijke roestvrijstalen onderdelen geldt zelfs een garantie tot 10 jaar! Zo durven wij u namelijk te garanderen dat deze onderdelen niet gaan roesten. De bodemverlaging kan bekleed worden met verschillende materialen, waaronder hoogwaardig anti-slipmateriaal. Voor de rolstoelliften geldt dat we vele vooraanstaande merken gebruiken, met als koploper het Italiaanse Fiorella. Dit merk onderscheidt zich door zijn flexibele toepassing en prachtige afwerking. Al deze toepassingen worden geïnstalleerd door onze eigen experts.

ADVIES EN KEUZEHULP

Het kiezen van de juiste aanpassingen voor uw invalide auto is een klus waarbij u wel wat hulp kunt gebruiken. Daar zijn onze adviseurs de geschikte personen voor. Met hun jarenlange ervaring in het aanpassen van voertuigen aan de eisen van vele klanten kunnen ze altijd een goed voertuig voor u vinden. En ze komen graag naar u toe voor een vrijblijvende uitleg en gratis proefrit. U krijgt alle benodigde informatie en uitleg over hoe de invalide auto te bedienen. En vervolgens kunt u in een gratis proefrit zelf ervaren hoe de wagen u bevalt. Samen komt u zo tot de ideale uitkomst.

INVALIDE AUTO OCCASION

U kunt bij Freedom Auto Aanpassingen ook terecht voor een tweedehands invalide auto. Deze zijn vaak bekend bij ons, ofwel omdat de originele aanpassingen door ons zijn gedaan, of het voertuig bij ons is aangeschaft, of bij ons in onderhoud was. Omdat wij het voertuig al kennen, kunnen we u goed helpen terwijl u niet de prijs van een nieuwe auto betaalt. Een andere mogelijkheid is het aanpassen van uw jonge auto, zodat u überhaupt geen nieuwe hoeft aan te schaffen. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het soort auto en de gewenste aanpassingen. Vraag onze adviseurs hier vooral verder naar of bekijk al onze occasions.

DE ROLSTOELGEBRUIKER STAAT CENTRAAL

Of u nu een nieuwe invalide auto, een occasion wilt kopen of uw huidige voertuig wilt aanpassen, Freedom Auto Aanpassingen staat voor u klaar. We zoeken altijd naar de beste toepassing op uw situatie. Wij gaan verder dan de standaard aanpassingen, want bij ons staat de rolstoelgebruiker altijd centraal. Wij zorgen voor een letterlijk op maat gemaakte aanpassing voor u. Samen zorgen we ervoor dat u veilig en comfortabel de weg op gaat. Neem voor een advies op maat contact met ons op.