Informatie

Freedom Motors levert rolstoel toegankelijke voertuigen van de hoogste kwaliteit. Dit ziet u terug in het gebruik van Roestvrij Staal (RVS) op de gehele ombouw. Freedom Motors Europa is de enige in Europa die ervoor kiest materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken.

Lees meer…

U heeft het waarschijnlijk al een aantal keer zien staan op onze website, maar wat wordt nu precies bedoeld met Panoramagarantie?

Lees meer…

Wat betekent dat? Een rolstoelauto met grijs kenteken is een stuk goedkoper in de aanschaf want u betaalt geen BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) en de wegenbelasting is ook een stuk lager. Met ingang van 1 januari 2004 is de wetgeving betreffende het grijs kenteken op vele punten veranderd. Voor particulieren zijn de voordelen van het grijze kenteken verdwenen. Gehandicapten behouden de voordelen en mogen dus met rolstoel of scootmobiel grijs kenteken rijden.

Lees meer…

Onze aangepaste auto’s worden volledig gekeurd en getest volgens de meest uitgebreide Europese richtlijnen. Mede hierdoor worden onze auto’s probleemloos goedgekeurd in zowel binnen- (RDW) als buitenland (GOCA / TüV). Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lekkage testen voor de brandstoftanks (70/221/EEG) geluidsmeting voor de nieuwe (RVS) uitlaten (70/157/EEG) en vooral de crashtesten voor de rolstoelzitplaats en aangepaste/nieuwe stoelen met bijbehorende veiligheidsgordels (74/408/EEG + 76/115/EEG + 77/541/EEG + 78/932/EEG).

De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is de wet die zorgt dat mensen met een beperking de voorzieningen en hulp krijgen die ze nodig hebben. Mensen die in aanmerking komen voor deze ondersteuning komen in alle leeftijdsgroepen en milieus voor. Het zijn voornamelijk de ouderen en gehandicapten die deel uit maken van deze groep. De WMO zorgt ervoor dat iedereen in Nederland kan meedoen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Gemeenten voeren de WMO zelf uit en iedere gemeente legt andere prioriteiten en regels. Het is daarom raadzaam om te kijken naar de WMO van de gemeente waar de persoon in kwestie woont.

Lees meer…

Onderstaand ziet u video’s van onze producten. Heeft u na het bekijken van onze video’s nog meer interesse in de werking van onze producten dan komen wij graag bij langs voor een vrijblijvende proefrit.

Lees meer…

Wij staan ook op verschillende beurzen waar u ons als bedrijf kunt leren kennen. Verder is dit een mooie gelegenheid om onze aanpassingen te zien en eventueel een passing of proefrit te maken in een van onze aangepaste auto’s of bussen.

Lees meer…

Of u nu een weekend uit gaat of vervangend vervoer nodig heeft bij schade:
Freedom Auto Aanpassingen biedt u de mogelijkheid om een dag, een heel weekend of ter vervanging een aangepaste auto te huren.

Lees meer…

Freedom Auto Aanpassingen is gespecialiseerd in het aanpassen van bussen voor het vervoer van meerdere rolstoelen. Deze bussen worden veelal aangeschaft door taxibedrijven, zorginstellingen en revalidatiecentra.

Lees meer…

Klik hier voor het openen en/of downloaden van onze Verkoop- en Leveringsvoorwaarden.

U heeft een autoaanpassing nodig, maar waarschijnlijk heeft u vele vragen over de autoaanpassing en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer…

Is uw bestelauto vanaf 1 juli 2005 in gebruik genomen, en gebruikt u deze voor het vervoer van een gehandicapte en zijn of haar hulpmiddel? Of bent u zelf gehandicapt en gebruikt u de bestelauto voor uzelf en uw hulpmiddel? Dan kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van de gehandicaptenregeling.

Lees meer…

Iedere situatie is anders. Of u nu een rolstoelauto nodig heeft voor het vervoeren een persoon in een handbewogen (manuele) rolstoel of dat u een rolstoelauto nodig heeft voor het vervoeren van een persoon in een elektrische rolstoel; een rolstoelauto is maatwerk. Iedere situatie is immers verschillend.

Lees meer…

Wilt u graag weten of wij interesse hebben om uw auto in te kopen?
Of wilt u uw auto inruilen?
Download onderstaand formulier en vul deze volledig in.
Wij ontvangen deze graag met de foto’s via mail om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

AanvraagformulierTaxatieInkoop.pdf

‘Freedom Van’ bodemverlaging

Lees meer…

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van de door Freedom Auto Aanpassingen aangebrachte bodemverlaging gebruik kunnen maken.
Net zoals uw auto of bus die een periodieke controle / onderhoud nodig heeft, is een controle van uw aanpassing volgens ons controleschema ook aanbevolen voor zo lang mogelijk zorgeloos rijplezier!

ControleschemaFreedomAPIbodemverlaging.pdf

ControleschemaFreedomVanbodemverlaging.pdf

WMO Freedom tips 2021