Elektrische rolstoelauto, rolstoelbus en rolstoeltaxi

Elektrisch aangepast vervoer op maat

De opkomst van de elektrische auto gaat niet onopgemerkt aan u voorbij. Steeds vaker komen er volledig elektrische voertuigen op de weg. Langzamerhand zien we de modellen die worden aangedreven met behulp van benzine en diesel naar de achtergrond verdwijnen. Maar is er ook een elektrische rolstoelbus? Jazeker! Of een elektrische rolstoeltaxi? Ook! Bij Freedom Auto Aanpassingen weten we naast de beste aanpassingen voor uw voertuig dat elektrisch rijden de toekomst is. Graag kijken we met u naar de mogelijkheden, terwijl we altijd rekening houden met uw situatie. Zo zorgen we dat u altijd tevreden kunt zijn met uw aangepaste, elektrische rolstoelauto of rolstoelbus. Hiervoor komen onze adviseurs graag vrijblijvend naar u toe voor een gratis proefrit, om u in alle rust onze voertuigen te laten ervaren.

Elektrische rolstoelauto, rolstoelbus of rolstoeltaxi door Freedom Auto Aanpassingen

Elektrisch vervoer klinkt veelbelovend, maar wat is de techniek erachter? De basis is uiteraard dat er een elektromotor in het voertuig zit dat het voortbeweegt. Dit zorgt ervoor dat er een accu of batterij in de auto is ingebouwd. Er zijn momenteel verschillende soorten elektrische auto’s op de markt, met hun eigen werking. We hebben te maken met drie types: de hybride, de plug-in hybride en de volledig elektrische auto. De hybride is de oudste variant van de drie. Dit model bevat naast een elektromotor ook een verbrandingsmotor, en heeft geen stekker. Deze kan zijn elektromotor dus alleen opladen door het draaien van de wielen, en voornamelijk door de energie van het remmen op te vangen.

Inmiddels worden hybride voertuigen qua populariteit ingehaald door plug-in hybride modellen. Met deze kunt u namelijk ‘stekkeren’, oftewel opladen aan een laadpaal. Hierdoor maken deze modellen veel meer gebruik van hun elektromotor dan de oudere hybride. Dit betekent minder uitstoot, maar vooral dat ze veel meer afstand kunnen afleggen met die elektromotor. In Nederland is de plug-in hybride de populairste vorm van elektrisch rijden, maar wellicht gaat dat in de toekomst ook veranderen, want de plug-in hybride modellen hebben nog steeds een verbrandingsmotor. Ze hebben dus ook nog steeds een uitlaat, met de daarbij behorende uitlaatgassen wanneer ze de verbrandingsmotor gebruiken.

De volledig elektrische auto heeft dit niet. Deze rijdt enkel op elektriciteit en heeft daardoor zeer weinig uitstoot. Deze modellen hebben momenteel echter nog niet een zeer grote actieradius. Dat wil zeggen, u kunt nog niet erg ver rijden op een volle accu. Zeker niet zo ver als met een volle tank benzine of diesel. Maar de wetenschap staat niet stil, de innovaties vliegen de deur uit. Men verwacht dat het niet lang meer zal duren tot deze volledig elektrische modellen de plek innemen van de gebruikelijke benzine en diesel aangedreven voertuigen.

VOORDELEN VAN ELEKTRISCH VERVOER

Afgezien van de toekomstvisie van deze innovatie, heeft het ook op de korte termijn een paar leuke voordelen. Om te beginnen: elektriciteit is aanzienlijk goedkoper dan benzine of diesel. Het biedt nogal een financieel voordeel om aan de paal te staan, in plaats van aan de pomp. Hiernaast is het rijden in een voertuig met een elektromotor een fijne ervaring. De auto is erg stil en dat maakt het erg rustig rijden. Een elektrisch voertuig is altijd een automaat, dus dat rijdt soepel. Daarnaast zorgt de krachtige elektromotor ervoor dat u erg veel acceleratievermogen hebt, doordat het vermogen rechtstreeks aan de wielen geleverd wordt.

ELEKTRISCHE ROLSTOEL AUTO

Maar wat als u in een rolstoel zit? Dan kunt u niet overal terecht voor passend vervoer dat ook nog eens het beste voor heeft met het klimaat. Gelukkig kunt u bij Freedom Auto Aanpassingen het geschikte voertuig vinden, aangepast en elektrisch. U kunt vertrouwen op onze expertise op het gebied van passend vervoer, of het nu gaat om een elektrische rolstoel taxi of een of een particulieren rolstoelbus. Alle aanpassingen zijn volledig gericht op het gebruik door of met rolstoelgebruikers, zoals u van ons gewend bent.

TIJD VOOR EEN ELEKTRISCHE ROLSTOELBUS

Zit u na te denken over de aanschaf van een rolstoelbus of rolstoelauto? Met aanpassingen als bodemverlaging, rolstoellift, oprijplaat en speciale bekleding zorgen wij ervoor dat de rolstoelbus of rolstoelauto volledig geschikt en veilig is om te besturen als rolstoelgebruiker, of als rolstoelpassagier. Wij helpen u graag aan een passende oplossing en daarvoor komen onze adviseurs gratis en vrijblijvend bij u thuis langs. Zo kunt u in alle rust kijken of het voertuig u bevalt. En daar hoort dus ook de mogelijkheid tot een proefrit in een rolstoelbus bij. Freedom Auto Aanpassingen rijdt graag samen met u de toekomst tegemoet.

ELEKTRISCHE ROLSTOELTAXI, DE TOEKOMST VOOR AANGEPAST TAXIVERVOER

Ook voor de taxi en persoonsvervoer sector zijn deze ontwikkelingen interessant. De overheid neemt steeds meer maatregelen om het elektrisch vervoer van personen te stimuleren. Hiervoor wordt steeds meer geëist van bedrijven die in deze sector actief zijn. Freedom Auto Aanpassingen heeft interessante oplossingen op het gebied van elektrische rolstoelbussen. Neem voor alle mogelijkheden contact op met onze adviseurs.