Citroen Jumpy – Familie Vossen

Mijn echtgenoot John stond volop in het leven met zijn drukke baan, zijn hobby van het restaureren van oldtimers, en het genieten van onze vakanties in het buitenland, toen hij werd getroffen door een zware hersenbloeding.Na een lang proces van revalideren waarbij hoop en vertwijfeling elkaar opvolgden is helaas de uitkomst dat mijn man volledig rolstoel gebonden verder moet en bovendien aangewezen is op intensieve zorg in een verpleegvoorziening.

Ondanks het gegeven dat ons gezamenlijke leven volledig op zijn kop is gezet hebben we de sterke drang om er het beste van te maken en het stuk vrijheid dat er wel nog is volledig te benutten. We willen vooral zoveel mogelijk genieten. Daar hoort voor ons bij om er toch zoveel mogelijk op uit te gaan, maar dat is alleen mogelijk met aangepast vervoer.

Na enkele keren naar volle tevredenheid een rolstoelauto via de “Zonnebloem” gehuurd te hebben, ontstond het idee om een eigen aangepaste auto aan te schaffen.

Wij kwamen via internet terecht bij Freedom Auto Aanpassingen. We hebben een aantal heel plezierige en vooral begripvolle gesprekken gevoerd met een tweetal verkopers van Freedom. Uiteindelijk kwamen we tot de gezamenlijke conclusie dat in verband met grootte van de rolstoel er gekeken moest worden naar een compacte bus. Er werd alle moeite en tijd genomen om tot een weldoordachte keuze te komen. Er werd zelfs door een verkoper met een demo-auto naar Zuid-Limburg gereden om ook mijn man John bij de keuze te betrekken en letterlijk te kunnen passen en meten.

De keuze is uiteindelijk gevallen op de Citroën Jumpy diesel automaat met verlaagde vloer en uitklapbare oprijplaat.

Een grote auto waarvoor ik eerst schrok. “Kan ik daar wel mee overweg en hoe gaat het met parkeren en achteruit rijden?”. Voordeel was wel dat de auto eenmaal aangepast voor rolstoelvervoer op grijs kenteken geplaatst kon worden en dat er ook geen bijzonder verbruikersbelasting hoefde te worden afgedragen.

Na de bestelling van de auto heeft het wel enkele maanden geduurd voordat de auto door de dealer geleverd kon worden waarna Freedom kon beginnen met de ombouw tot rolstoelauto. In de tussentijd zijn er ook nog de nodige bureaucratische hobbels genomen met de RDW en de belastingdienst om de auto op grijs kenteken te krijgen. Hierbij hebben we van Freedom alle ondersteuning gekregen.

In februari 2015 was het eindelijk zover en kon de auto geleverd worden.

We zijn nu 8 maanden verder en de teller van de Citroën Jumpy staat al op 28.000 km. Hiermee is duidelijk dat we volop van de vrijheid die deze Freedom Van ons biedt genieten. De auto rijdt heerlijk en aan het formaat ben ik al helemaal gewend. Als ik bij mijn man in het verpleeghuis arriveer komt al vlug zijn voorstel: “zullen we nog een ritje maken?” Dan rijden we door de Limburgse heuvels en zeggen: “Je zal er maar kunnen rondrijden”.