Aangepaste auto

Een aangepaste auto op maat!

Wilt u een aangepaste auto kopen? Wij helpen u graag aan het juiste model, dat aan uw specifieke eisen voldoet. Het vinden van het juiste voertuig, met de juiste aanpassingen vraagt om de expertise die we bij Freedom Auto Aanpassingen in huis hebben. Middels onze jarenlange ervaring weten wij onze klanten te helpen aan de goede aangepaste auto. Hierbij letten we op uw persoonlijke voorkeuren, techniek, comfort, toegankelijkheid en natuurlijk een scherpe prijs. Voordat we u kunnen helpen aan het juiste voertuig is het belangrijk goed te letten op enkele zaken.

Aangepaste auto door Freedom Auto Aanpassingen

Het is goed om eerst globaal te kijken naar het soort auto dat u wilt rijden en hoe dat te combineren is met uw rolstoel. Kijk goed naar het formaat van de rolstoel, of rolstoelen, die u wilt vervoeren. Deze moeten natuurlijk goed in de wagen passen. U kunt op onze site zien dat we vaak gebruik maken van bestelauto’s/bussen. Wanneer er wat meer ruimte nodig is, voor een grotere elektrische rolstoel, of meerdere rolstoelen, maken we vaak gebruik van busjes. Handbewogen rolstoelen zijn vaak kleiner en lichter dan elektrische rolstoelen. Deze vragen beide dus om hun eigen aanpak.

Auto aanpassingen

Bij Freedom Auto Aanpassingen staat de rolstoelgebruiker centraal. Het is hierom dat de basis van onze aangepaste auto de bodemverlaging is. Dit is de belangrijkste aanpassing en heeft meer effect op reiservaring dan u zou denken. Door deze bodemverlaging zit de rolstoelpassagier op dezelfde hoogte als de overige passagiers. Het lagere zwaartepunt zorgt dat het voertuig zeer stabiel rijdt, wat het rijcomfort vergroot. De verlaging zorgt er ook voor dat de rolstoelpassagier goed zicht naar buiten heeft. Dit is niet alleen fijn voor het uitzicht, maar ook aanzienlijk comfortabeler tijdens het rijden. Wij vinden dit zo belangrijk dat we er panoramagarantie op geven.

U kunt ook kiezen voor een zelfrijder. Dit is een aangepaste auto waarin de rolstoelgebruiker zelf het voertuig bestuurt. Deze voertuigen zijn hier specifiek op aangepast. De bodemverlaging is doorgevoerd tot aan de eerst zitrij van de wagen. U rijdt met uw rolstoel door tot u achter het stuur zit. Hier bevestigt u de rolstoel met het speciale bevestigingssysteem en u kunt zelfstandig de weg op gaan. Deze wagens zijn voorzien van automatische transmissie. Andere mogelijkheden tot aanpassingen zijn speciale luchtvering, nieuwe zitplaatsen, een rolstoel docking station. U kunt met onze adviseurs overleggen wat het beste bij u situatie past.

Advies door vakkundige adviseurs

Over deze adviseurs gesproken, zij komen kosteloos naar u toe om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Wanneer het u uitkomt rijden ze met de aangepaste auto naar u toe, waarna u ruim de tijd heeft om het voertuig te ervaren en te leren kennen. Onze adviseur kan u hierin wegwijs maken, en met alternatieven komen indien nodig. Samen komt u ongetwijfeld tot de juiste uitkomst voor uw situatie. Mocht het voertuig van de adviseur niet helemaal naar uw smaak zijn, neemt hij het gewoon weer mee terug naar de zaak. Dergelijke adviezen en proefritten zijn uiteraard gratis, zie het als onze service. Vraag een gratis proefrit aan.

Kopen, occasion of toch leasen?

Er is bij Freedom Auto Aanpassingen altijd een geschikte aangepaste auto te koop. Hiermee bent u verzekerd van een nieuw voertuig dat door ons is aangepast voor gebruik door rolstoelgebruikers. Voor sommige mensen is het prijskaartje van een dergelijk nieuw voertuig een struikelblok. Het kan zeker geen kwaad om te kijken op onze occasion pagina. Hier vindt u gebruikte aangepaste auto’s, voor een vriendelijke prijs. Vaak zijn dit voertuigen die wij hebben aangepast, dus kunnen wij goed de historie inzien. Zo zijn wij goed op de hoogte van de staat van het voertuig en het onderhoud. Zo bieden we onze vertrouwde kwaliteit voor een zachtere prijs. Als u voor langere tijd aangepast vervoer nodig heeft maar geen grote investering wilt doen, kunt u bij ons terecht voor het private leasen van een aangepaste auto. U leest alles over private lease op deze pagina.

Eigen auto aanpassen

Als laatste willen we u nog wijzen deze optie. Wanneer u in het bezit bent van een eigen auto, dan kunt u deze ook laten aanpassen. Dat scheelt flink in de kosten, want dan hoeft u niet het voertuig zelf aan te schaffen. U kunt hiervoor contact opnemen met onze adviseurs. Deze zullen u hier graag mee helpen, zodat u verdere kosten bespaard wordt indien mogelijk. Ook uit deze service blijkt maar weer dat de rolstoelgebruiker volledig centraal staat in onze visie. We helpen u graag, op velerlei manieren, aan de geschikte aangepaste auto.