Freedom Motors verkoopt meerdere rolstoelauto’s, met elk een of meerdere aanpassingen. Een rolstoelauto is een auto, die dusdanig is aangepast dat deze voor rolstoelgebonden personen net zo toegankelijk is als voor andere inzittenden. Op deze manier hoeft iemand die gebonden is aan een rolstoel zich geen zorgen te maken over het gebruiken van een auto. Een rolstoelauto maakt het ook mogelijk om normaal plaats te nemen in de auto. Hierbij hoeven de persoon en de rolstoel niet te worden opgetild. Dit komt door een oprijplaat die zich achter in de auto bevindt.

Een auto kan op verschillende manieren worden aangepast tot rolstoelauto. Zo is er de mogelijkheid om de bodem te verlagen achter in de auto. Hierdoor zit een rolstoel gebonden persoon op het zelfde niveau als andere inzittenden. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een zogeheten knielsysteem. Dit systeem laat de auto zakken door middel van een knopje. Hierdoor wordt de auto aan de achterkant omlaag gebracht waarna het naar binnen rijden via de achterkant een stuk eenvoudiger is.

Bij het zoeken van een rolstoelauto is het raadzaam om hulp te vragen. Freedom Motors kan hierbij het juiste advies geven door jarenlange ervaring en door het gebruik maken van ergotherapeuten. Een aanpassing moet namelijk in veel gevallen op maat gemaakt worden zodat de rolstoelauto maximaal comfort biedt.

Vrijwel elke auto kan worden omgebouwd tot rolstoelauto. Dit maakt het mogelijk om zelf een nieuwe of tweedehands auto te kiezen of om zelfs u huidige auto te laten ombouwen. Ook bieden wij hulp aan bij het eventueel verkopen van uw huidige auto, zodat u niet maandenlang hoeft te zoeken naar een koper.