Een aangepaste auto is een auto die omgebouwd is tot een rolstoelauto of een aanpassing heeft die het gebruiksgemak van mensen met een fysieke beperking sterk verbeterd. Met een dergelijke ombouw krijgen fysiek beperkte personen hun mobiliteit weer terug. Deze mobiliteit resulteert niet alleen in tijdwinst, maar ook in emotionele winst. Met een aangepaste auto wordt tijdwinst behaald doordat men niet minuten lang hoeft te toen om in de auto te komen en hierin te worden vastgezet met gordels. Emotionele winst wordt behaald doordat een rolstoelgebonden passagier of iemand met een scootmobiel weer meer onder de mensen komt en zich net als alle andere passagiers voelt.

Een aangepaste auto is er in veel verschillende soorten. Dit kan van een ingebouwde takellift, waarmee een rolstoel naar binnen kan worden getakeld, tot een volledig aangepaste auto waarbij de rolstoel gebonden passagier vanuit de achterkant van de auto naar voren kan rijden en zijn rolstoel kan instaleren tot bestuurdersstoel. Op deze manier hoeft een mindervalide persoon niet meer afhankelijk te zijn van andere en kan hij/zij anderen, en nog belangrijker, zichzelf vervoeren.

Een ombouw maakt van een normale auto een aangepaste auto. Deze rolstoelauto is geen luxe product, maar een product wat het leven een stuk eenvoudiger en mobieler maakt. Met een aangepaste auto van Freedom Motors hoeft een rolstoel gebonden passagier niet meer achter in de auto te worden weggestopt. Iedereen verdiend het om van hetzelfde zicht naar buiten te kunnen genieten en iedereen verdiend het ook om als een gelijke behandeld te worden. Met een aangepaste auto is dit allemaal te realiseren.